How To: Cluster Servers

Post Reply
Ragonz
Site Admin
Posts: 667
Joined: Sat Apr 20, 2013 11:16 pm

How To: Cluster Servers

Post by Ragonz » Thu Sep 07, 2017 12:37 pm

This is a complex process so if you do not feel you can do it ask support who will be able to do it for you

1. Find out all your server ID's, do this by looking at the URL of the game panel (eg. https://gamepanel.pingperfect.com/..... ... eid=195078 (unless you have uploaded your own world in which case you will have had to specify this in the Settings.sql config file, for the purpose of this guide however I will assume the ID is that of the one in the URL)

2. On the first server go to configuration files > Custom.sql

3. Fill in the details for the cluster server (these details should exactly match what is in the settings.sql file for said cluster server) making sure you put in the correct server ID

4. save the file then go into Neighbours.sql, fill in the details required making sure not to mix up the server ID of the service you are currently on and the server id of the cluster server you are adding

5. Save the file then go back to the main page of the game panel (where the start/stop/restart buttons are) click the update server settings button

6. In the update server settings button select the game type your are using in the first box then select Custom in the 2nd, hit execute. After this is done close the command prompt window, in the first box select Neighbours then select Neighbours in the 2nd box and hit execute

7. On the server you just attached to the first as a cluster run through steps 2 through 6 again (where required replace first server with x server)

Thats it you are done, give it a try.
Grab a game server from us by clicking the picture below
Image
Got an issue? Submit a Support Ticket

zerafox
Posts: 3
Joined: Fri Jun 23, 2017 5:36 pm

Re: How To: Cluster Servers

Post by zerafox » Mon Feb 19, 2018 6:59 pm

Do both servers have to be from the same hosting service?
I.E Both servers are hosted by Ping Perfect

Ragonz
Site Admin
Posts: 667
Joined: Sat Apr 20, 2013 11:16 pm

Re: How To: Cluster Servers

Post by Ragonz » Fri Feb 23, 2018 8:51 pm

No they do not however if you get stuck and need help it is advisable to have them both here as then we can just set it up for you
Grab a game server from us by clicking the picture below
Image
Got an issue? Submit a Support Ticket

Post Reply

Return to “Wurm Unlimited”